Rama /kockamargarin

2012.07.30 11:55

 

Már több mint 80 éve segíti a Rama a háziasszonyokat a család táplálásában. Ehhez tápláló, növényi olaj alapú termékeinkkel járulunk hozzá, inspiráljuk a családanyákat receptekkel és tápérték információkkal, és vezető szerepet vállalunk az ízletes és tápláló margarinok és egyéb növényi zsír alapú termékek folyamatos fejlesztésében.

 

Az 1920-as években a Rama az első margarinok között jelent meg Európában, majd 1972-től Magyarországon is. Időközben abban a szerencsében részesülhettünk, hogy számos édesanya bizalmát elnyertük. 
Hallott róla, hogy a margarine szó a görög “gyöngy”(=margarites) szóból származik? A margarin feltalálója - a francia élelmiszer kutató Mège Mouriès – amint rápillantott a zsírsavakra, amelyek a zsír építőelemei a margarinban, a látvány fénylő gyöngyszerű cseppekre emlékeztette őt.

A zsírsavak kinézeténél azonban fontosabb, amit nyújtani tudnak. Lévén teljesen növényi zsír alapú, a Rama margarin létfontosságú zsírsavakat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a megfelelő növekedéshez a kiegyensúlyozott és változatos étrend és egészséges életmód részeként. Ezek a létfontosságú zsírok azért nagyon lényegesek, mert a szervezetünk nem képes őket egyedül előállítani. A Rama megjelenése óta hozzájárul ahhoz, hogy az édesanyák fontos tápanyagokkal lássák el gyermekeiket.

 

Termékeink és csomagolásaink számos fejlesztésen mentek keresztül, azzal a céllal, hogy még jobbá és még táplálóbbá váljanak. Az 1930-as években A- és D-vitamint adtak hozzá a receptúrához, kiegészítve az E-vitaminnal, amely természetesen megtalálható a növényi olajokban, amely a margarin fő összetevője. Az 1940-50-es években felfedezték az F-vitamint. Kiderült, hogy ez a vitamin természetesen van jelen a növényi olajokban és a linolsav, a linolénsav és az arachidonsav tartozik ebbe a csoportba.
Míg a kezdetekkor a terméket hordókba, majd készőbb csomagolópapírba csomagolták, az 1960-as évek nagy felfedezettje volt a csésze, amely egyre inkább általánossá vált a Rama margarinok csomagolásaként. Ennek köszönhetően nagymértékben kényelmesebb lett a termék használata és tárolhatósága is egyszerűsödött. Hazánkban a sütőmargarin mellett a ‘80-as évek végétől vált elérhetővé a csészés margarin.

 
 

 

—————

Vissza